"Σχολικός κήπος: Γιατί και πώς;"

Τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ»

 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας & Τροιζήνας ? Μεθάνων στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ» το οποίο υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση  της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ? Ε.Κ.Τ.)  και εθνικών πόρων σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Πειραιά, Β/θμιας Δ? Αθήνας και Α/θμιας Β? Αθήνας, προγραμματίζει να υλοποιήσει τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για 70 εκπαιδευτικούς των παραπάνω Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με θέμα: «Σχολικός κήπος: Γιατί και πώς;» Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στις 29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου 2013 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ και στον κήπο Διομήδους.

Το σεμινάριο στοχεύει στην υποστήριξη εκπαιδευτικών οι οποίοι ήδη υλοποιούν ή προτίθενται να υλοποιήσουν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα τους σχολικούς κήπους. Το σεμινάριο θα εστιάσει: α) στην παιδαγωγική τεκμηρίωση του σχολικού κήπου, β) στα βασικά βήματα για το σχεδιασμό προγράμματος ΠΕ με θέμα το σχολικό κήπο, γ) στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών που προτίθενται να υλοποιήσουν σχετικό πρόγραμμα με πρακτικές εφαρμογές.  

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί τις δύο πρώτες ημέρες (29 & 30/11/2013) στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Δραπετσώνας (με χρήση των αιθουσών και του κήπου), ενώ την τρίτη ημέρα (1/12/2013) οι δραστηριότητες θα διεξαχθούν στον Κήπο Διομήδους (Ιερά Οδός 403 ? Χαϊδάρι). Η μεταφορά προς το Βοτανικό Κήπο θα γίνει με λεωφορείο του ΚΠΕ.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στους Υπεύθυνους ΠΕ των οικείων Διευθύνσεων.

 

 

Η Πράξη υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ? Ε.Κ.Τ.)  και από εθνικούς πόρους.

 

Η Υπεύθυνη του ΚΠΕ Δραπετσώνας

Κατερίνα Μπαζίγου 

Πρόγραμμα 


Συμμετοχές  

  • Κατεβάστε τον κατάλογο συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.  

Εργαστήρια


Εισηγήσεις

  • Σ. Βασιλοπούλου & Π. Τσιμάκη: "Οικιακή κομποστοποίηση" ή "Λιπασματοποίηση". (Εισήγηση)
  • Ε. Βαλλιανάτου: Προτεινόμενα φυτά για το σχολικό περιβάλλον. (Εισήγηση)
  • Μ. Θυμαρά: Κηπουροί... στην ταράτσα. (Εισήγηση)
  • Π. Μάναλη: Διαμόρφωση της σχολικής μας αυλής: ένα πρόγραμμα Π.Ε. (Εισήγηση)
  • Λ. Μαντούβαλου: Αστικοί κήποι, κοινωνική αλληλεπίδραση και οικονομική κρίση. (Εισήγηση)
  • Δ. Σωτηροπούλου: Η συμβολή του σχολικού κήπου στο αειφόρο σχολείο. (Εισήγηση)

Φωτογραφικό Υλικό 


Home
 

 

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού,Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση 2014-2020»,

Πράξη «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»,

Υποέργο 3, Άξονας προτεραιότητας 6.