"Οι Νέες Τεχνολογίες στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία"

Διήμερο σεμινάριο στο πλαίσιο του θεματικού έτους της Δεκαετίας της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη «Ενεργοί πολίτες»

 

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρεωτικής, Δραπετσώνας - Τροιζήνας/ Μεθάνων και Ελευσίνας, προτίθενται να συνδιοργανώσουν διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης A και Β΄ Αθήνας, Πειραιά και Δυτ. Αττικής και Β/θμιας Εκπ/σης Δ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής με θέμα «Οι Νέες Τεχνολογίες στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία». Μετά την επιτυχή περυσινή διοργάνωση παρόμοιου σεμιναρίου σε χώρο που μπορεί να παρέχει την εξειδικευμένη υλικοτεχνική υποδομή που απαιτείται, το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 7 & 8 Φεβρουαρίου 2014 στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (εισηγήσεις Παρασκευής) και στο 8o ΕΚ και 3ο ΕΠΑΛ Ταύρου (εισηγήσεις και εργαστήρια του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 120 εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Δ/νσεων και στοχεύει στην προώθηση βασικών εννοιών της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία. Η θεματολογία του σεμιναρίου υποστηρίζει το τρέχον θεματικό έτος της Δεκαετίας της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη «Ενεργοί πολίτες» (συνεργασία, διάχυση, κριτική προσέγγιση) μέσα από εργαλεία των ΤΠΕ. Το σεμινάριο θα δώσει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε εργαστήρια εφαρμογής εργαλείων ΤΠΕ με σχετικά πρακτικά παραδείγματα.

 

 

Η Πράξη υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ? Ε.Κ.Τ.)  και από εθνικούς πόρους.

 

Η Υπεύθυνη του ΚΠΕ Δραπετσώνας

Κατερίνα Μπαζίγου 

Πρόγραμμα 

  • Κατεβάστε το ενδεικτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Συμμετοχές  

  • Κατεβάστε τον κατάλογο συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.

Υλικό εργαστηρίου

  • Κατεβάστε το υλικό του εργαστηρίου απο την ιστοσελίδα του ΚΠΕ Λαυρίου.

Home
 

 

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού,Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση 2014-2020»,

Πράξη «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»,

Υποέργο 3, Άξονας προτεραιότητας 6.