Το ΚΠΕ Δραπετσώνας & Τροιζήνας-Μεθάνων υλοποίησε επιμορφωτικό σεμινάριο για 30 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και Α/θμιας Εκπ/σης Δ΄ Αθήνας στις 23 Μαρτίου 2012 με θέμα:

«Δυναμική της ομάδας στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».

Είχε διάρκεια 6 διδακτικών ωρών (15:00 μ.μ. ? 20:00 μ.μ.). Η συγκρότηση και η διαχείριση των ομάδων μαθητών/-τριών και το ζήτημα της συνεργασίας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς είναι σημαντικά θέματα τα οποία αφορούν σε κάθε πρόγραμμα Π.Ε. Η σωστή διαχείριση της περιβαλλοντικής ομάδας μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχή έκβαση ενός προγράμματος Π.Ε. Ο εκπαιδευτικός καλείται συνεχώς να αντιμετωπίσει ζητήματα τα οποία αναδύονται μέσα από τη συνεργασία των μαθητών/-τριών.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο εργαστήριο εργάστηκαν σε ομάδες διατρέχοντας βιωματικά τον τρόπο οργάνωσης και διαχείρισης της ομάδας, τη συγκρότηση υποομάδων και επεξεργάστηκαν συγκεκριμένο σενάριο σχετικό με τη δυναμική της ομάδας.
 
Συντονιστές του εργαστηρίου ήταν οι : Δρ Μίνα Τοδούλου-Πολέμη (Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Εταιρειών Συστημικής Θεραπείας & Θεραπείας της Οικογένειας) και ο κ. Διονύσης Σακκάς (Ψυχίατρος).

sem-23martiou-2012-1.jpg 

sem-23martiou-2012-2.jpg 

sem-23martiou-2012-3.jpg 

sem-23martiou-2012-4.jpg 

Home
 

 

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού,Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση 2014-2020»,

Πράξη «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»,

Υποέργο 3, Άξονας προτεραιότητας 6.