ΚΠΕ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΙΖΗΝΑΣ - ΜΕΘΑΝΩΝ

Το ΚΠΕ Δραπετσώνας και Τροιζήνας-Μεθάνων θα πραγματοποιήσει επιμορφωτικό σεμινάριο που θα απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε σχολεία της περιοχής Τροιζήνας και Πόρου. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου 2012 στις εγκαταστάσεις του συγχωνευμένου ΚΠΕ Τροιζήνας ? Μεθάνων. Διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β/θμιας Διεύθυνσης Πειραιά στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στις Ερευνητικές Εργασίες της Α΄ και Β΄ Λυκείου και της προώθησης ζητημάτων Περιβάλλοντος και Αειφορίας στο Λύκειο.

To θέμα του σεμιναρίου είναι : «Ερευνητικές εργασίες στην Α΄ και Β΄ Λυκείου :  Θεωρητικό πλαίσιο και εφαρμογές».

Στο σεμινάριο καλούνται να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι εκπονούν Ερευνητική Εργασία κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά ή προτίθενται να αναλάβουν την επόμενη σχολική χρονιά. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας ? Τροιζήνας ? Μεθάνων θα δημιουργήσει βάση δεδομένων επιμορφωμένων εκπαιδευτικών, ώστε στα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί να συμμετέχουν οι ήδη επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί, συνοδευόμενοι από τα σχολικά τους τμήματα.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

9.00  ? 9.30 : Εγγραφές ? παραλαβή υλικού

9.30 ? 10.00 : Δράσεις του ΚΠΕ Δραπετσώνας-Τροιζήνας-Μεθάνων : Προγράμματα Π.Ε.-Συντονισμός Εθνικού Θεματικού Δικτύου-Δια Βίου Μάθηση (Σμαράγδα Βασιλοπούλου, Αν. Υπεύθυνης του ΚΠΕ)

10.00-10.45: Παιδαγωγικό και θεωρητικό πλαίσιο των Ερευνητικών Εργασιών. Τα ζητήματα για την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία μέσα από τις Ερευνητικές Εργασίες (Κατερίνα Μπαζίγου, Υπεύθυνη του ΚΠΕ Δραπετσώνας-Τροιζήνας-Μεθάνων)

10.45 ? 11.15: Οργανωτικά θέματα των Ερευνητικών Εργασιών (Παντ. Μάναλης, Υπεύθυνος ΠΕ Β/θμιας Πειραιά ? Αλ. Σούρμπη, Εκπαιδευτικός)

11.15 ? 11.45: Διάλειμμα - Καφές

11.45 ? 14.30: Παράλληλα εργαστήρια : «Τα ζητήματα της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία μέσα από το σχεδιασμό μιας Ερευνητικής Εργασίας» (επιλογή θέματος, οργάνωση των ομάδων, επιλογή ερευνητικών εργαλείων και επεξεργασία των δεδομένων), Παντ. Μάναλης, Αλ. Σούρμπη.

14.30 ? 15.30: Γεύμα εργασίας

15.30 ? 18.30: Συνέχιση και ολοκλήρωση των παράλληλων εργαστηρίων (τρόποι κοινοποίησης της γνώσης ? συγγραφή ερευνητικής έκθεσης), Παντ. Μάναλης, Αλ. Σούρμπη. 

18.30 ? 19.00 : Συζήτηση ? Αξιολόγηση

Το σεμινάριο οργανώθηκε στα πλαίσια  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια βίου Μάθηση», Άξονας Προτεραιότητας 7, Υποέργο 2, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από Εθνικούς πόρους.

 

 

 

Home
 

 

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού,Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση 2014-2020»,

Πράξη «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»,

Υποέργο 3, Άξονας προτεραιότητας 6.