ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΠΕΡΙΒ/ΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ»

Προς Συλλόγους γονέων

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δραπετσώνας διοργανώνει μια σειρά διήμερων και μονοήμερων σεμιναρίων και ημερίδων για θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για ενήλικες από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στους συλλόγους γονέων των σχολείων της τοπικής κοινωνίας.

Το Κέντρο διανύει το δέκατο χρόνο λειτουργίας του. Έρχεται σε επαφή με μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις και όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης υλοποιώντας προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Σχολικές ομάδες από νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, όχι μόνο από περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και από διάφορες περιοχές της Ελλάδας επισκέπτονται το ΚΠΕ Δραπετσώνας και ενημερώνονται για την πολύπλευρη διάσταση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και έχουν και την ευκαιρία να δουν κάτω από μια άλλη σκοπιά το σύγχρονο καταναλωτικό πρότυπο και τις αντιλήψεις που βασίζονται στην εκμετάλλευση της φύσης.

Θεωρούμε ως ΚΠΕ ότι στο σύγχρονο κόσμο που βιώνει κάθε μέρα τις επιπτώσεις από την καταστροφή της φύσης, κάθε θέμα που έχει να κάνει με προστασία της φύσης, με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής δεν εξαντλείται στην εκπαίδευση και την αγωγή, γιατί χρειάζονται και μέτρα συνολικά που έχουν να κάνουν με την πολιτική. Ωστόσο, καμιά αλλαγή δεν μπορεί να γίνει, χωρίς να αλλάξουν οι συνήθειες και οι πρακτικές μας σε καθημερινή βάση. Ως εκπαιδευτικοί δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα τόσο στην ατομική στάση και εκπαίδευση, στον τρόπο ζωής, στα θετικά συναισθήματα και τις αξίες που αποκτά ένα παιδί, όσο και στο ευρύτερο δίκτυο των σχέσεων που μπορεί αυτό να αναπτύξει(δυναμική της ομάδας), για την επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Για το λόγο αυτό απευθυνόμαστε σε Συλλόγους γονέων, γιατί έχουμε την αίσθηση ότι η πραγματικότητα που ζούμε είναι τόσο πολύπλοκη και κανένας εκπαιδευτικός οργανισμός μόνος του δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με την απόκτηση θετικών στάσεων, συναισθημάτων και αξιών το οικογενειακό περιβάλλον των μαθητών συνεισφέρει σε ανυπολόγιστο βαθμό!

Σας περιμένουμε με χαρά στο ΚΠΕ Δραπετσώνας να συναντηθούμε σε αυτόν τον κοινό χώρο που είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση, να γνωριστούμε, να ενημερωθούμε από κοινού

  • κάνοντας βιωματικά εργαστήρια (φτιάχνοντας χαρτί από παλιές εφημερίδες και περιοδικά, αφίσες και μουσικά όργανα από «άχρηστα» υλικά, διαμορφώνοντας μόνοι μας κι αλλάζοντας το γκρίζο της πόλης σε πράσινο κ.ά.)
  • κάνοντας επισκέψεις σε Κέντρα Ανακύκλωσης (ΚΔΑΥ , Κέντρο συλλογής κουτιών αλουμινίου)
  • ερευνώντας περιοχές της παράκτιας ζώνης που έχουν επιβαρυνθεί περιβαλλοντικά

και να συνεισφέρουμε στη δημιουργία στάσεων και αξιών που σέβονται, προστατεύουν τη φύση και δεν τη θεωρούν μόνο ως αντικείμενο εκμετάλλευσης και διαχείρισης.

Μπορείτε να ενημερωθείτε μέσω της Ιστοσελίδας μας (www.kpedrapetsonas.gr) για τον προγραμματισμό των επιμορφωτικών σεμιναρίων και ημερίδων και να δηλώσετε συμμετοχή σε όποια από αυτά ενδιαφέρεστε (τηλ. 210-4624627, 210-4618297. Βασιλοπούλου Σμαράγδα, Τριανταφύλλου Σταυρούλα, Στροφύλας Διονύσης) 

Home
 

 

Οι δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος

«Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού,Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση 2014-2020»,

Πράξη «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»,

Υποέργο 3, Άξονας προτεραιότητας 6.